Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományörzö Egyesület

Egyesületünk 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy ápolja a magyar katonai és kulturális hagyományokat a középkor egyik legvirágzóbb idöszakából: a Hunyadiak korából. Ebben az időben élte aranykorát országunk és mind kultúrában mind haditechnikában jelentős fejlődésen ment keresztül. Csapatunk évről évre igyekszik korhü források, ábrázolások és leírások alapján bövíteni, gyarapítani eszközeit. Amit csak lehet, saját kezünk munkájával.

Bemutatóink során felelevenítjük egy korabeli zsoldos kompánia táborát, ruházatát, valamint fegyverzetét és nem utolsó sorban táncait, hisz ez a tábori mulattságok szerves részét képezte.

Csapatunk egészen fiatal kortól várja az érdeklödőket apródképzéssel, ahol gyarapíthatják tudásukat az adott történelmi korról, fejleszthetik fizikumukat a későbbi fellépésekhez. Megtanulhatnak korabeli fegyverekkel harcolni, valamint elsajátíthatják táncainkat.

Reményeink szerint munkánkkal olyan ismeretterjesztö folyamatban vehetünk részt, ahol a mindennapi ember betekintést nyerhet egy régi kor mindennapjaiba és olyan felismeréseket tehet, amik alapjaiban változtatják meg a középkorról alkotott elképzeléseit.

2011-2019 © hunyadiak.hu | All rights reserved | hunyadiakorokeben@gmail.com